Dokumentärfilm

Detta är en praktisk folkhögskolekurs där du lär dig att göra dokumentärfilm genom att arbeta med praktiska filmprojekt. Du lär dig att arbeta med olika former av dokumentärfilm. Den här intensiva terminskursen ger din en bred bas att stå. Du kommer att lära dig grunderna i hur du förverkligar din idé till en färdig film i praktiken.

Kreativ dokumentärfilm ger dig möjligheter att berätta historier från livets skola med ett personligt grepp. Genom dokumentärfilmen kan du ta upp ämnen som är viktiga för dig, visa upp aspekter av den värld som vi lever i som vi vanligtvis inte ser.

Oavsett vilken form av film du vill arbeta med i framtiden med så är dokumentärfilm ett bra ställe att börja på eftersom du snabbt kan komma igång med relativt små resurser. Samtidigt lär du dig samma grundkunskaper inom historieberättande, bildberättande, kamerateknik, ljus och ljud så väl som klipp som du behöver i alla former av film.

Utgångsläget för den här kursen är att du får en grundläggande insikt i hur man arbetar med dokumentärfilm genom alla de olika produktionsskedena från idé till färdig film. Du får lära dig hur du med relativt enkla medel kan nå ett professionellt resultat.

VILKEN NYTTA HAR JAG AV KURSEN?

Den här kursen är utmärkt för dig som vill komma i gång med att arbeta med film, tv och video i praktiken oavsett om det är på hobby basis eller om du har större ambitioner.

Efter kursen har en bra bas att stå på ifall du vill fortsätta studera film och tv till ett yrke i framtiden.

VEM KAN GÅ PÅ KURSEN?

Du är välkommen med om du har ett genuint intresse för att lära dig göra film.

Du behöver inte ha några som helst kunskaper eller erfarenheter. Oavsett om du är helt novis eller redan arbetat med film i någon form så är detta en kurs som kan hjälpa dig att komma vidare.

Om du bara är nyfiken så är detta en kurs som ger dig möjlighet att pröva på att arbeta med film och känna efter om det är något för dig eller inte.

Du har själv möjlighet att påverka var du sätter din egen ribba.