Elisa kuva.jpg

Hei!

Nimeni on Elisa Niinistö ja olen 25-vuotias, kieliin erikoistunut opettaja. Täydennän vielä parhaillaan opintojani Turussa, mutta ensi vuoden jälkeen minulla on pätevyys opettaa finskaa, äidinkieltä ja kirjallisuutta sekä saksan ja ruotsin kieltä yläkouluissa ja lukioissa. Vaikka itselläni ei ole vielä kovin paljoa kokemusta lukio-opettajana, sain hyvää palautetta ollessani opettajana Turussa järjestetyssä S2-kurssilla viime kesänä. Olen tehnyt paljon sijaisuuksia yläkoulun puolella ja viime vuoden työskentelin alakoulun puolella opettaen saksaa ja ruotsia.

Suomen kieli on lähellä sydäntäni sen ollessa äidinkieleni: siitä tekee kiehtovan sen monet ilmaisutavat niin puhutussa kuin kirjoitetussa kielessä. Koen vahvuudekseni finskan opettajana sen, että hallitsen suomen kielen vahvasti opiskeltuani ainetta Åbo Akademissa ja Turun yliopistossa. Etuna on vahva kielitaitoni myös ruotsin kielessä. Laaja kieliperspektiivini auttaa toivottavasti opiskelijoita ymmärtämään suomen kielen rakenteita muiden kielten kautta. Opettajana koen olevani positiivinen ja kannustava. Haluan keksiä uudenlaisia opetusmetodeja, jotka innostavat opiskelemaan kieltä vaihtelevilla tavoilla.

Tavoitteeni kesäkurssilla on tarjota opiskelijoille erilaisia näkökulmia suomen kieleen ja valmistaa heitä parhaalla mahdollisella tavalla edessä häämöttäviin ylioppilaskirjoituksiin!