Grunder i fotografering och bildredigering

3-4.5 och 8-9.5.2017 kl. 17-21

Kursen består av fyra kvällar närstudier samt en dag distansstudier.

På kursen lär du dig grunderna i bildkomposition och hur en kamera fungerar. Du lär dig även att bearbeta och redigera dina bilder efteråt. Kursen är inriktad för människor i alla åldrar med ett intresse för fotografering, eller för dig som vill lära dig att ta bättre bilder av t.ex. din familj, husdjur eller trädgård.

Kursen är uppbyggd med fokusering på arbete med digital systemkamera (DSLR) och bildredigering med Adobe Lightroom. Du behöver en egen kamera för att delta i kursen.

Under de första dagarna lär du dig betydelsen av bildkomposition, hur en kamera fungerar och hur du effektivt kan utnyttja kamerans olika egenskaper i dina bilder. Du lär dig även ljusets betydelse, och vilka kameratillbehör som underlättar ditt fotograferingsarbete.

Bildredigering är nuförtiden en standard i fotografering. När du bekantat dig med kamerans funktioner och manuella inställningar lär du dig grunder i bildredigering med Adobe Lightroom. Du lär dig effektiv filhantering samt hur du med enkla medel redigerar dina bilder efteråt.

Kursens tredje dag är i form av distansstudier då du har möjlighet att fotografera hemma, och använda dig av den kunskap du fått. De sista två dagrna har du möjlighet att redigera dina egna fotografier under handledning.

Lärare: Mikael Aaltonen

Pris: 80€ inkl. mellanmål & kaffe under närstudiedagarna.

Plats: Borgå folkakademi, Runebergsgatan 16-18, Borgå (ingång från gården)

Vi tar emot anmäningar fram till 24.4. Anmäl dig på nätet eller skicka ett meddelande till nina.wackstrom@akan.fi Det går också bra att anmäla sig per tfn 040-5687027 (vardagar kl 9-15).