perinteinen köydenpunonta

22-24.3.2019. Pe klo. 16-20, la-su klo. 9-16.

fenderx.jpg

Tule mukaamme viettämään viikonloppu hyvässä seurassa jatkaen tärkeätä käsityöperinnettä.

Solmut jotka opimme kurssin aikana: Seizing, eye splice, long splice, crowning, hitching, turks head. Nämä solmut opittuaan voi jatkossa valmistaa fendareiden lisäksi esim. avainperiä, kelloköysiä tai koristaa pulloja.

Perjantai: Tutustumme toisiimme kahvikupposen ääressä. Interaktiivinen kertomus köysien ja solmujen historiasta: ”Ropes and knots with Mikko”. Valmistamme yhdessä köysiä viikonlopun tarpeisiin.

Lauantai:  Aloitamme yksinkertaisella pikkufendarilla. Jatkamme perinteisellä laitafendarilla. Viimeistelemme päivän työt.

Sunnuntai: Aloitamme keulafendarin. Työt jatkuvat köydenpunonnalla ja solmimalla. Koristelemme ja viimeistelemme työmme. Siivoamme jälkemme ja jätämme haikeat jäähyväiset

Kurssin johtaja on Mikko Snellman. Kurssi on tarvittaessa joustavasti kolmekielinen (suo, ruo, eng).

Materiaalit opettaja tuo mukanaan, materiaali maksu kurssin jälkeen. Jos omistaa, on hyvä tuoda mukanaan: Hanskat, Leukoplastia, puukko, sakset, pihdit, malspiikki, mittanauha, sähköteippiä. Tarvittavat työkalut voi kuitenkin lainata tai ostaa kurssin vetäjältä. Köyttä voi myös valmistaa omista langoista. Avuksi ja inspiraation lähteeksi luettavaksi löytyy solmukirjoja tekijöiltä Ashley, Pawson, Smith ja Philpott. Jos itseltäsi löytyy kirjoja, ota mieluusti mukaan. Kaikkiin töihimme löytyy myös videomateriaalia omalta Youtube kanavaltani, joten ota mukaan älypuhelin tai tabletti jos omistat sellaisen.

Paikka: Perinnekeskus Kuggomissa, Kansanopistontie 16, Loviisa

Ergonomy.jpg

Hinta: 140 € (sisältäen lounaan ja kahvit)

Järjestäjä: Borgå folkakademi yhteistyössä Axxell:in ja Perinnekeskus Kuggomin kanssa

Ilmoittautuminen: viimeistään 12.3 nettilomakkeella tai s-postitse nina.wackstrom@akan.fi

Maksimi osallistujamäärä 12 hlö.       

Varaa yöpymistä olemalla suoraan yhteydessä Kuggomiin : info@kuggom.fi
Yhden hengen huone 40€/yö/henk, kahden hengen huone 30€/yö/henk. Petivaatteet ja pyyhe 12€/yö.