Dekorativa tvålar

23-25.11.2018 Fre kl. 18-20, lö kl. 10-14.30, sö kl. 10-13  Lär dej tillverka fina tvålar, ekologiskt tvättmedel och tvättättika.

 Tvåltillverkning på en tidigare kurs. Foto: Enni Mäisti

Tvåltillverkning på en tidigare kurs. Foto: Enni Mäisti

På kursen lär vi oss att tillverka vackra dekorativa tvålar. Tvålarna hinner bli färdiga före julen, det är ju en ypperlig handgjord gåva. Vi gör tvålen genom att använda oljor, fetter och lut. Man kan också tillsätta tex. färger, honung, havre, öl och kaffe i tvålen. Så det finns många möjligheter. På kursen lär vi oss olika tekniker och får bra tips på hur vi lyckas göra fina tvålar på kursen och hemma.

På fredagen 23.11 går vi noggrant igenom hur vi gör tvål. Vi planerar några olika recept. Alla deltagare får ett häfte, där det står noggrant hur man gör tvål och vad allt man behöver skaffa till nästa gång. Enni har också gjort en video, där hon förklarar steg för steg hur man gör en tvål.

På lördagen 24.11 tillverkar vi tvålarna. Vi börjar med att göra en kokostvål, som är en ingrediens till tvättmedlet. Vi hinner göra ca tre tvålar på lördagen.

På söndagen 25.11 skär vi tvålarna i bitar och om man vill får man trycka ett mönster på tvålen. Vi testar PH-värdet på tvålen. Vi går igenom vad man bör veta om man vill sälja sina tvålar eller ge dem som gåva. Efter det här gör vi ekologiskt tvättmedel och tvättättika.

Kursschema

Lärare Enni Mäisti, Solbacka Design

Kursplats Borgå folkakademi, Runebergsgatan 16-18, ingång från gården

Kursavgift 40 €. I avgiften ingår undervisning, en del material och kaffe. Vilket material / vilka ingredienser ingår i kursavgiften?

Ta med hemifrån/skaffa

Anmälningar senast 13.11 nina.wackstrom@akan.fi, 040-5687027